Какви видове латекс за вратарски ръкавици има и за какво са подходящи?

Какви видове латекс за вратарски ръкавици има и за какво са подходящи?
5 май 2023

Съществуват латекси с различни имена, но въпреки това формулата за това как работят е една и съща.

Колкото е по-мек латекса, толкова е по-добро сцеплението с топката.

Колкото е по-твърд латекса, толова е по-издръжлив.

Колкото е по-дебел, толкова по-сигурна е ръкавицата.

Колкото е по-тънък, толкова по-добро чувство към топката имате.

 

 

Суперсофт латекс

Подходящ за млади вратари. Предлага добро сцепление и издръжливост за цената си, но с по-лоши характеристики в сравнение с другите видове латекс. 

 

Гига Грип латекс

Професионален вид латекс предлагащ добро сцепление и омекотяване. Представя се по-добре, когато е навлажнен. Подходящ е за всякакви атмосферни условия и има подобрена издръжливост. 

Вижте нашите модели с гига грип латекс тук.

 

Аква латекс

Латекс, специално разработен за да подобри сцеплението с топката на мокро време. Представянето му на сухо не е толкова добро.

 

Контакт латекс

Контакт латексът предлага страхотно сцепление в сухо време и добро в мокро, стига да не държите ръкавиците напоени с вода. Това е латексът, който най-често се използва от професионалните вратари по света. При него се наблюдава по-бързо износване.

 

Кварц латекс

Кварц латексът на вратарските ръкавици се нарежда между гига и контакт. Характеризира се с добро сцепление и издръжливост. 

Как да почистваме вратарските си ръкавици, за да ги запазим възможно най-дълго време? Това е въпрос, който вълнува всички вратари, независимо от възрастта и нивото на което те играят. Ще се опитаме да ви помогнем, като обясним процеса стъпка по стъпка по-долу.

прочети още